PRAKTISCHE INFORMATIE

Parkeren

Je kunt parkeren op parkeerplaats de Nieuwe Wal en in parkeergarage ’t Jeudje, bij het Pelmolenpad of bij het Transferium. Neem je fiets mee naar de start en finishlocatie bij het Schelpenstrandje. Daar is ook de wisselzone en de registratie.

Aanmelden

Aanmelden kan op het Schelpenstrandje. Vervolgens loop je naar de wisselzone voor de fiets check-in. Als je fiets is goedgekeurd ben je klaar om te starten.

Programma – 24 juni 2022

Eventmap

VEEL GESTELDE VRAGEN

Een inschrijving kost €10,-. Inschrijven kan hier. Vanaf dit jaar kun je de inschrijving ook via iDeal betalen. Hier komt €0,75 daglicentie bij voor de run-bike-run wedstrijden en  €1,50 voor een run-bike-swim. De daglicentie maakt je voor 1 dag lid van de bond, waardoor je onder de collectieve aansprakelijkheidsverzekering valt.

Wat vervelend dat je problemen ondervindt. Dit kan liggen aan het feit dat een minderjarige bij inschrijven altijd akkoord nodig heeft van een ouder/voogd. Klik hier voor de te volgen stappen waardoor het vast gaat lukken. Mocht je er nog niet uitkomen. Mail dan naar info@westfriesland-events.nl.

Een IRONKIDS Westfriesland t-shirt, een medaille, als je in de top 3 van jouw leeftijdsgroep eindigt een échte IRONKIDS trofee en natuurlijk een onvergetelijke dag.

Inschrijven kan tot en met vrijdag 17 juni 23:59 uur. Wanneer je je vóór 20 mei inschrijft, staat je naam gegarandeerd op het startnummer.

De leeftijdsgroepen worden ingedeeld op basis van het geboortejaar.

Je kunt op elke fiets deelnemen. De enige vereisten zijn dat de remmen het doen en alle onderdelen zoals het zadel en het stuur goed vast zitten. Daarnaast ben je verplicht een helm te dragen bij het fietsonderdeel.

We raden je aan om sportieve kleding te dragen. Tijdens het fietsen en het hardlopen kun je dezelfde kleding dragen. Voor de zwemmers adviseren we met de zwemkleding op de fiets te stappen. Je t-shirt erover en gaan. 

Nee. Zorg dus dat je in tenue naar de IRONKIDS wedstrijd komt!

Je kunt eventueel wel een tas met kleding bij je fiets hangen.

We verwachten je uiterlijk een half uur voor de start van jouw wedstrijd op locatie. Zo kun je ook nog even rondkijken en zorgen dat je snapt waar je naar toe moet.

Zeker! Hoe meer zielen, hoe meer vreugd. Belangrijk om te weten is dat ouders niet mee mogen lopen over het parcours en niet worden toegelaten in de wisselzone tijdens de wedstrijd. Bij de finish is er voldoende ruimte waar je ouders jou kunnen aanmoedigen.

Bekijk het meest actuele tijdschema hierboven.

IRONKIDS Westfriesland is een samenwerking tussen IRONMAN Nederland, Stichting West-Friesland Events, de Nederlandse Triathlonbond (NTB), Team Sportservice West-Friesland en Beweegmanagement Hoorn.

Wat leuk! Stuur ons een mail via info@westfriesland-events.nl om te kijken wat de mogelijkheden zijn.

Neem eens een kijkje op de website van de Nederlandse Triathlonbond voor meer informatie over de sport.

En doe gerust nog eens aan een jeugdwedstrijd mee. Je leest er online meer over of schrijf je direct in voor je volgende triathlonavontuur.

Wil je graag ‘op triathlon’? Laat dat weten bij een triathlonvereniging bij jou in de buurt, bijvoorbeeld bij DTC in Heerhugowaard.